top of page

Üniversiteden 2015 Haziran ve Sonrası Mezun Olup, Halen Tam Zamanlı İş Arayanlara

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2019

4 Kasım 2016'ya kadar devam eden bir imkandan bahsetmek istiyorum.

Yeni mezunların genelde iş tecrübesinden yoksun olmaları nedeniyle iş bulmasının, tecrübelilere göre daha zor olduğu bir gerçek. Bir diğer gerçek ise kimi üniversitelerden mezun olanların diğerlerine göre daha avantajlı olduğu. Tüm bu faktörler, ülkenin ekonomik durumuyla da birleşince "genç işsizliği" seviyesini yukarılara çekiyor. Esas Sosyal, bu konuya el atarak İlk Fırsat programını geçen yıldan beri uyguluyor.


2017 yılı için işe yerleştirilecek adaylar için başvuru süreci başladı. Bu projede, aday olan gençler seçim sürecine tabi tutulduktan sonra vakıf ile anlaşmalı sivil toplum kuruluşlarında (stk) kendilerine uygun görevlerde işbaşı yapıyor. İlk 1 yıl boyunca Esas Sosyal tarafından finanse ediliyor, İlk Fırsat programının ek desteklerinden ve kişisel gelişim fırsatlarından yararlanmaya devam ediyorlar. 1 yıl sonrasında aynı işe devam edip etmeyecekleri iş yeri (stk) ve çalışan (işe yerleştirilen İlk Fırsat katılımcısı) arasında karar veriliyor ancak bu şekilde hem sivil toplum kuruluşları, ihtiyaç duydukları nitelikli çalışanlara kavuşuyor, hem de iş hayatında tecrübeli olmama engeli, bu gençler için geride kalmış oluyor.


Konuyla ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki adreste bulabilir, çevrenize yayabilirsiniz. Unutmayın, son tarih 4 Kasım 2016!



10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page